Illustratie en infographic

Originele toevoeging aan jouw content

Door het gebruik van illustraties kun je je verhaal versimpelen of aantrekkelijker maken voor je doelgroep!

OS2018-infographic-sponsers

Wat is een illustratie?

Een illustratie is een afbeelding of tekening die vele woorden in 1 oogopslag kan uitleggen. Het zorgt dat jouw boodschap snel gezien wordt, zonder dat iemand eerst een lange tekst moet lezen.    Voorbeelden van illustraties zijn iconen of infographics. Daar kan Samendrie jou ook bij ondersteunen!

Iconen

Een icoon is een representatief symbool dat een bepaalde betekenis heeft. Dat kan dus  de boodschap van je tekst versterken.  Vaak wordt een icoon zo ontworpen dat die in lijn is met jouw huisstijl.  Naast dat je tekst begrijpelijker wordt,  is deze dus ook herkenbaar voor je doelgroep.  Daarnaast is het  voordeel van iconen dat je ze overal kunt toepassen;  in drukwerk, digitaal, in video’s etc.

Bekijk de infographic

Infographic

Een infographic is een illustratieve weergave van informatie. Je hebt bijvoorbeeld onderzoek gedaan en na lang zwoegen en zweten heb je daar je conclusie! Hoe ga je dit op een toegankelijke, begrijpelijke manier presenteren aan anderen?

Door middel van een infographic! Met een infographic is de data van jouw onderzoek in één opslag te interpreteren door je doelgroep. Zo wilde BERG graag de resultaten van hun recente campagne delen. In plaats van een Excelsheet van 10 pagina’s, heeft BERG een overzicht gecreëerd met 6 heldere doelen en resultaten.

Illustratie en infographic projecten

Portfolio_TSG-Iconen_Mockup

TGS | Iconen

IMG_5682_V2

Artum | Merk en productlijn